STEVE HACKETT
31.05.2019

STEVE HACKETT

Зала 1, НДК

РОК ЛЕГЕНДАТА STEVE HACKETT

GENESIS REVISITED TOUR 2019

31 май (петък) 2019, 20:00ч. "Зала 1, НДК"

 

                                                                                Снимка: Sylvie Daigneault

Steve Hackett е световно признат изключително талантлив и инованивен рок музикант. Той е водещия китарист на Genesis и част от оригиналния състав на групата с Peter Gabriel, Phil Collins, Tony Banks и Mike Rutherford, които заедно са създали и утвърдили албуми като Selling England By The Pound. Невероятният талант на Steve Hackett както в свиренето на електрическа китара, така и в композирането, е повлиян от много жанрове, включително джаз, фолклорна музика и блус.

Соловата му кариера процъвтява през средата на 80-те години, не само с хитове като Cell 151, но и със супер групата GTR, създадена заедно със Steve Howe, която има изключителен успех в Америка.

След GTR, Steve Hackett работи заедно с редица широко признати музиканти като Paul Carrick, Bonny Tyler, John Wetton и Brian May, който посочва именно Hackett като вдъхновение на ранното му творчество. Steve Hackett създава своя хитов албум Genesis Revisited, като същевременно продължава да предизвиква себе си с невероятна еклектична комбинация от звучене, смесване на жанрове и усещане за нещо различно, което вълнува многобройните му фенове и до днес.

Новият солов албум на Steve Hackett предстои да бъде обявен, и ще бъде на пазара в началото на 2019 година.

Кулминационното турне Genesis Revisited 2019 с албума Selling England By The Pound и 40-тата годишнина от самостоятелния албум на Steve Hackett Spectral Mornings, разпалва огромен интерес – фенове от цял свят искат да станат свидетели на грандиозните концерти! Изключителното творчество на Steve Hackett, разбира се, е в основата на вълнуващото и разтърсващо шоу!

Рок легендата Steve Hackett ще посети България на 31 май 2019 година, и българските фенове ще могат да се насладят на уникалното шоу на музиканта в Зала 1 на НДК!

билети

БИЛЕТИ

Билетите за концерта на STEVE HACKETT ще бъдат
на цени от 50 до 100 лева

и могат да бъдат закупени в мрежата на Ивентим,
както и онлайн на www.eventim.bg.

ПРОДАЖБАТА НА БИЛЕТИ СТАРТИРА НА:

28 септември (петък) 2018г. в 11:00ч.