Nick Mason's Saucerful of Secrets
18.06.2021

Nick Mason's Saucerful of Secrets

Зала 1, НДК

Nick Mason's Saucerful of Secrets

ECHOES TOUR

 

18 юни (петък) 2021, 20:00ч.

«Зала 1, НДК»

 

Nick Mason е световно признат рок музикант, известен като основател и барабанист на легендарната британска банда Pink Floyd. Той е барабанистът във всички албуми на Pink Floyd, и е единственият член на групата, който е в нея от самото начало и е имал възможността да проследи всички фази от нейното развитие.

Nick Mason получава отличието „Prog God”  на списание Prog на престижните награди за Прогресивна музика в Шекспировия театър „Глобус“. Носители на наградата са артисти като Peter Gabriel, Tony Banks, Jon Anderson, Rick Wakeman, Ian Anderson, Carl Palmer и Steve Howe.

През 2018 година Nick Mason сформира бандата Nick Mason's Saucerful of Secretsзаедно с басиста на Pink Floyd Guy Pratt, китаристите Gary Kemp от Spandau Ballet и Lee Harris от Blockheadsи Dom Beken от The Orb на клавишни.

Концепцията на групата е да изпълнява музика от ранните години на Pink Floyd. Nick Mason казва, че това не е трибют формация, а музиканти, които се опитват да уловят и пресъздадат духа на ранната ера на Pink Floyd.  

Концертите на Nick Mason's Saucerful of Secrets са определяни като „едно от най-необикновените и вдъхновяващи шоута, припомнящи колко специална и гениална група са Pink Floyd...Ако сте фенове на Pink Floyd, това е концерт, който не трябва да пропускате!“ (Майкъл Ханн, Financial Times)

Турнето на Nick Mason's Saucerful of Secretsще бъде посветено на музиката на Pink Floyd в периода между 1967 и 1972 година. Групата, разпродала зали по целия свят, ще направи голяма европейска обиколка през 2020, включваща десетки държави.

https://www.youtube.com/watch?v=YZXKgl8turY

Рок легендата Nick Mason, заедно със своята банда Nick Mason's Saucerful of Secrets ще посети България на 18 юни 2021 година, и българските почитатели ще имат изключителната възможност да чуят на живо най-големите хитове от ранното творчество на Pink Floyd, както и техни песни, които никога не са изпълнявани пред публика.

 

билети

БИЛЕТИ


Билетите за концерта на Nick Mason's Saucerful of Secrets

са на цени от 35 до 100 лева


 и могат да бъдат закупени в мрежата на Ивентим,
както и онлайн на www.eventim.bg.