CIRQUE DU SOLEIL – VAREKAI

Sold Out

Уважаеми дами и господа,

след феноменалния успех на

цирковите спектакли

Saltimbanco и Alegría

 

СОФИЯ МЮЗИК ЕНТЕРПРАЙСИС

има изключителното удоволствие да представи

отново в България

 

CIRQUE DU SOLEIL!!!

Този път с още по-впечатляващо и

спиращо дъха шоу

Varekai на Cirque Du Soleil ще изнесе 5 представления в

„Арена Армеец“

на 26, 27 и 28 май 2017

 


Фото Cirque du Soleil, 2014; Костюми Eiko Ishioka

 

Ден

Начален Час

26 май 2017

Петък

20:00 часа
27 май 2017

Събота

16:30 часа и 20:00 часа
28 май 2017

Неделя

13:30 часа и 17:00 часа

 

При основаването си през 1984 г. Cirque du Soleil наброява 20 артисти. Днес трупата, състояща се вече от 4000 души, от които 1300 артисти от 50 държави, е безспорно най-популярната в света циркова компания, представяща висококачествено артистично изпълнение чрез над 20 оригинални спектакли, сред които “Michael Jackson ONE”, “The Beathles LOVE”, “KOOZA, “TOTEM” и други.

Cirque du Soleil е зарадвал повече от 160 милиона души в близо 400 града в над 60 държави на всички континенти. Трупата е носител на редица престижни награди, сред които Emmy, Drama Desk, Bambi, ACE, Gemeaux, Felix и Rose d’Or de Montreux.

Varekai според критиците е един от най-популярните спектакли на Cirque du Soleil. Той пресъздава мита за Икар, с пищни костюми, оригинална музика на живо, главозамайващ декор и смайваща хореография. Резултатът е неповторимо съчетание от акробатични умения, сила и бързина, комбинирани с елегантно и ефирно изпълнение, което ще очарова всички зрители.

Думата Varekai (произнася се „варейкай“) означава „където и да е“ на езика на циганите – вечните пътешественици. Тази продукция отдава почит на древните и редки циркови традиции, на номадската душа, както и на неугасимата страст на тези, чиято съдба постоянно ги влече на пътя, водещ към Varekai.

Вдън гори, на върха на един вулкан, съществува един необикновен свят – свят, в който всичко е възможно. Свят, наречен Varekai.

От небето се спуска самотен млад мъж и така започва историята за Varekai. Озовал се сред сенките на магическа гора, в един калейдоскопичен свят, изпълнен с фантастични създания, младият мъж се впуска в приключения, едновременно абсурдни и невероятни. На този ден, на края на времето, в това място на чисти и неподправени възможности, започва магията на един преоткрит живот и новооткрити чудеса, свързани с тайните на света и ума.

Създател и режисьор на спектакъла е Доминик Шампейн, работил по няколко популярни продукции на Cirque du Soleil, а уникалните костюми са дело на прочутата дизайнерка Ейко Ишиока, носителка на „Оскар“ за култовия филм „Дракула“ на Франсис Форд Копола.

Трупата е омагьосала над 10 милиона зрители в 130 града в 23 държави. През 2014 г. Varekai започва ново световно турне в големи арени с огромна продукция – 25 тира, включваща 50 акробати и музиканти от 19 държави. За огромна радост турнето ще премине и през нашата страна. На 26, 27 и 28 май 2017 в София в Арена Армеец българската публика ще има уникалната възможност да види на живо този изумителен спектакъл!

 

Медиите за Varekai:

Varekai комбинира спектакъл и завладяваща история, за да създаде истинска магия! – Entertainment Weekly

Ще ви се иска да се завърнете в света на Varekai отново и отново! – Los Angeles Times

Билетите за спектакъла Varekai на Cirque Du Soleil ще бъдат на цени от 60 до 120 лева

и могат да бъдат закупени в мрежите на Тикетпро и Иветним,

както и онлайн на www.ticketpro.bg и www.eventim.bg.

Всеки от спектаклите в Арена Армеец ще бъде с лимитиран капацитет до 4 500 души

Продажбата на билети стартира на:

20 септември (вторник) 2016 г. от 10:00 ч.

 

ВНИМАНИЕ!!!

Първите 200 билета от всяка ценова категория

ще са на промоционална цена

с 10 % отстъпка!