DEPECHE MODE

Sold Out

Съпорт: F.O.X

Depeche Mode покориха и преобразиха София за втори път!
Ако има нещо трудно в това да опишеш концерт на Depeche Mode, то е, че той няма паралели с каквото и да било друго – нито като музика, нито като визия, нито като усещане. А то беше специфично.

Тази вечер те осъществиха второто си гостуване в България, а то беше чакано с не по-малко нетърпение от първото преди седем години. Донякъде причината за това е и отменянето на концерта през 2009 г., когато вокалистът Дейв Гахан беше диагностициран с рак – пореден житейски удар за него, но който също като предишните, вариращи от тежко детство до тежка зависимост, изглежда в момента като напълно овладян и победен.

Огромната енергия, която струеше от тях не само напълно компенсира за случилото се преди четири години. С присъствието си за тези 2,5 часа те като че ли преобразиха дъждовната и политизирана София насред (доскоро) разрушаващия се стадион „Локомотив“. А около него от сутринта имаше фенове, голяма част от които подготвили листа с надпис „We vote for you“, масово вдигнати при излизането на групата. И тези над 20 000 души, които бяха решили да „гласуват“ за Depeche Mode, не останаха излъгани в очакванията си, нито с подменен вот.

Организираното от „София мюзик ентърпрайсис“ събитие, започнало с половинчасово закъснение при отварянето на вратите, се откри от младата британска група F.O.X. Band, които следват Depeche Mode на голяма част от датите им в Източна Европа. Подгряващите групи традиционно имат проблем, когато публиката е съсредоточена изцяло към героите на вечерта, тъй като често тя остава сляпа за усилията на другите. Но в случая тези на триото бяха напълно оценени. До голяма степен заради позитивното и енергично излъчване на Мици Фокс, чийто глас звучи като трениран с години слушане на Кейт Буш и Siouxsie & The Banshees.

С настъпването на 21 ч. Дейв Гахан, Мартин Гор, Андрю Флечър, дългогодишните тур музиканти на групата Питър Гордино (кийборд, бас китара) и Крисчън Айгнер (барабани, синтезатори) като че ли промениха нещо във въздуха още в секундите преди излизането си.

Източник: Dnevnik.bg