HANS ZIMMER

Sold Out

Уважаеми дами и господа,

СОФИЯ МЮЗИК ЕНТЕРПРАЙСИС

 има изключителното удоволствие да ви представи

ХАНС ЦИМЕР

НАЙ-УСПЕШНИЯТ КОМПОЗИТОР

НА ФИЛМОВА МУЗИКА

ЗА ПЪРВИ ПЪТ В БЪЛГАРИЯ

Със своя група, симфоничен оркестър и хор!

16 май (понеделник) 2016 г., 20:00 ч.

 «Арена Армеец София»

Касовите хитове „Гладиатор“, „Черният рицар“, „Цар Лъв“, „Шифърът на Леонардо“ и „Армагедон“ отдавна са част от поп културата. Освен, че са сред най-успешните продукции в историята на киното и са отличени с не една и две престижни награди, общото между тези филми е невероятната им музика, която се радва на изключителна популярност. Неин създател е композиторът Ханс Цимер.

Ханс Цимер е написал музиката за повече от 120 филма, които са донесли над 24 милиарда долара приходи! Той е удостоен с Оскар“, две награди Златен глобус“, три награди Грами“, печелил е Американска музикална награда, както и награда Тони“. Цимер има цели десет номинации за „Оскар“, като последната е от 2015 г. за музиката към фантастичния епос „Интерстелар“. През 2003 г. Американската музикална асоциация му връчва престижната награда Henry Mancini за цялостно творчество за впечатляващата му кариера и огромния му принос към кино индустрията. Цимер получава и своя звезда на холивудската Алея на славата през 2010 г., а през 2014 г. е удостоен с награда за цялостен принос на филмовия фестивал в Цюрих.

Ханс Цимер работи с най-големите режисьори в ХоливудРидли Скот („Гладиатор“, „Телма и Луиз“, „Ханибал“), Тони Скот („Дни на грохот“, „Истински романс“), Кристофър Нолън (трилогията „Черният рицар“, „Генезис“), Гор Вербински (поредицата „Карибски пирати“, „Самотният рейнджър“), Рон Хауърд („Шифърът на Леонардо“, „Ангели и демони“), Джон Ву („Код: Счупена стрела“, „Невъзможна мисия 2“), Майкъл Бей („Скалата“). Негова е и музиката за хитове като „Рейнман“, „Тънка червена линия“, „Последният самурай“, „Крал Артур“, „Мъж от стомана“, „Невероятният Спайдър-мен 2“, двете части на „Шерлок Холмс“. В три от най-очакваните хитове през 2016 г. музика е дело на Цимер: „Кунг-фу панда 3“, „Батман срещу Супермен: Зората на справедливостта“ и „Ад” – екранизация по едноименния бестселър на Дан Браун.

През 2014 г. Цимер получава възторжени отзиви за концертите си във Великобритания. Това го амбицира да поеме на турне, което ще премине и през София. „Винаги съм искал да представя музиката си пред голяма аудитория в поредица от концерти и сега съм изключително развълнуван, че това най-после ще се случи. Освен това съм много щастлив, че с мен на сцената ще присъстват някои мои невероятно талантливи приятели, като заедно с тях ще подарим на публиката уникално преживяване, което никога няма да забравят“, споделя гениалният композитор.

На сцената в „Арена Армеец“ Цимер ще излезе с изключително талантливи музиканти, с които ще представи невероятно съчетание от класическа музика, рок и традиционно звучене. Страхотните светлинни ефекти и уникалната мултимедия, пресъздаваща на живо част от филмите, ще превърне този концерт в изключително преживяване!

Билетите за концерта на HANS ZIMMER

ще бъдат на цени от 60 до 140 лв

и могат да бъдат закупени от всички каси на Тикетпро в страната
 и онлайн на www.ticketpro.bg

Продажбата на билети стартира на:

 5 ноември (четвъртък) 2015 г. от 11:00 ч.

Спектакълът в Арена Армеец ще бъде
с лимитиран капацитет 7 000 седящи места