Къде и кога ще се проведе HILLS OF ROCK 2020?

Hills of Rock 2020 ще се проведе в Европейската столица на културата за 2019 – Пловдив, през лятото на 2021 г. Точният адрес на събитието е ул. Ясна Поляна 23 (в началото на Гребен канал, гр. Пловдив). Вижте GPS координати тук.

Как да стигна до мястото?

Пловдив се намира на около 110км от София (пътувайки по АМ „Тракия“), 240км от Бургас (отново по АМ „Тракия“) и на 360км от Варна. Близки големи градове до Пловдив са Солун (Гърция, 420км), Истанбул (Турция, 400км), Скопие (Македония, 380км), Букурещ (Румъния, 380км), Белград (520км).
Автобусната и железопътната мрежи в района са добре развити и до Пловдив пътуват автобуси и влакове от почти всички точки на България. Можете да проверите разписанието на автобусите от София до Пловдив на Сайта на автогара София. Вижте разписанието на влаковите композиции от и до Пловдив на адрес razpisanie.bdz.bg.
В Пловдив се намира и Летище „Пловдив“, което обслужва полети на Ryanair, Wizzair, Bulgaria Air и други. На 110км. е най-голямото българско летище – София.

Какви са наличните билети и откъде могат да бъдат закупени?

Можете да закупите билети САМО И ЕДИНСТВЕНО от мрежата на Eventim. Пропуските се разпространяват онлайн или в дистрибуторската мрежа на Eventim (вижте наличните офиси за закупуване на място тук). Молим ви да НЕ купувате билети от други места, тъй като тяхната автентичност може да бъде компрометирана.

Мога ли да върна закупен промо билет?

Имате време да върнете закупен промо билет до 27.01.2020г. (включително). Това може да се случи на мястото, от което сте го купили – в случай, че сте поръчали онлайн, можете да върнете билета във всеки офис на Eventim в страната. В случай, че се намирате в чужбина, молим да се свържете с Eventim, за да Ви помогнат с възстановяването на сумата.

Кога да дойда на Фестивала?

Имайте предвид, че е желателно да дойдете на място поне половин час преди започването на концертите в конкретния ден. Полагаме усилия, за да избегнем струпванията на хора, но имаме нужда от Вашето разбиране, за да улесни процеса още повече.

Какви са началният и крайният час на фестивала?

Часовете са ориентировъчни и могат да бъдат променени до началото на фестивала!
Hills of Rock 2020 започва официално на 24.07.2020 в 17:00ч. и приключва на 26.07.2020 около полунощ. Пълната програма по фестивални дни и изпълнители ще бъде обявена след като станат ясни всички артисти, които ще се включат в концертите.

Разрешено ли е да се влиза и излиза?

Многократното влизане и излизане в рамките на един фестивален ден на територията на Фестивала е забранено от съображения за сигурност – за Вашето удобство на територията на Фестивала ще откриете тоалетни, барове, зони за хранене и др. Влизането е разрешено по всяко време, но излизането е еднократно.
Помислете добре дали не сте забравили нещо преди да влезете.

Как се осъществяват покупки в зоната на Фестивала?

Имайте предвид, че част от тази информация може да бъде актуализирана и допълнена с времето.
Покупките на Фестивала ще се осъществяват посредством безконтактни карти за консумация. За закупуването на храна и напитки във фестивалната зона на разположение на посетителите ще бъдат пунктове за зареждане. Картите могат да бъдат заредени със сума по избор и да бъдат използвани и в трите дни на фестивала. Сумата, останала в картата, може да бъде възстановена по всяко време и ДО 1 час след приключване на последното изпълнение от третия фестивален ден.

Ще мога ли да си купя нещо за спомен?

На територията на HILLS OF ROCK винаги има богата мърчандайз зона, в която можете да закупите сувенири на фестивала или на някоя група – имайте предвид това, когато планирате идването си на Фестивала, за да не пропуснете изпълнението на любимата си група.

Къде да паркирам?

Имайте предвид, че Вашият билет за Фестивала не включва осигурено паркинг място. Паркинг местата около фестивала са ограничен брой. Горещо препоръчваме да използвате градски транспорт или такси.

Може ли да се снима?

Забранено е да се внася професионална или полупрофесионална фото или видео техника. Позволено е да се снима САМО С телефон и фотоапарат тип „сапунерка“ (такъв, който не позволява смяна на обектива).

Храни и напитки на Фестивала

Забранено е внасянето на храни и напитки от всякакъв тип в рамките на фестивала. Там ще имате достъп до барове с храни и напитки. Позволено е внасянето на вода в разфасовки до 500ml на човек. В случай на екстремно високи температури е възможно това количество да бъде увеличено на 750ml.

Какво НЕ БИВА да се внася в зоната на Фестивала?

Имайте предвид, че ако притежавате един или повече от тези предмети, те ще Ви бъдат отнети при влизане в зоната на Фестивала. Организаторите НЕ НОСЯТ отговорност за тези отнети вещи и тяхното съхранение. За да избегнете подобна ситуация, НЕ взимайте със себе си следните предмети и вещества:

 • Вещества, чиято употреба е забранена от закона;
 • наркотични вещества и принадлежности за тяхната употреба;
 • Хладни и огнестрелни оръжия, като например, но не само, ножове, спрейове за самозащита и др.;
 • Запалими вещества или течности, включително аерозоли и фойерверки;
 • Маркери, спрейове;
 • На територията на фестивала е забранено внасянето на раници и чанти с вместимост по-голяма от 5 литра.
 • Плюшени играчки;
 • Маски, покриващи лицето на притежателя си;
 • Храна и алкохол;
 • Балони, надуваеми топки, запалими сфери, както и фризбита и други летящи дискове;
 • Чадъри, столове, одеяла, спални чували и палатки;
 • Велосипеди, скейтборди, ховърборди, скутери и други превозни средства;
 • Дронове и други летящи обекти;
 • Домашни животни, с изключения на кучета-водачи;
 • Лазери, лазерни писалки и сходни на тях светлинни устройства;
 • Водни пистолети, спрей бутилки и други, разпръскващи вода;
 • Музикални инструменти;
 • Професионални камери и видеооборудване (такива камери, чийто обектив е сменяем).

Имайте предвид, че някои бижута или други мърчандайз артикули (като вериги, шипове и т.н.) също могат да бъдат счетени за опасни и да бъдат отнети на входа.

Ще има ли лекарски пункт на територията на фестивала?

На територията на фестивала ще бъдат позиционирани няколко лекарски екипа. Важно е да се информирате за тяхното местоположение, за да сте подготвени, в случай на нужда.

Мога ли да взема допълнителен стол/детска количка/одеяло?

За да гарантираме комфорта на всички посетители, около всички сцени има достатъчно места за сядане. Не е препоръчително да взимате допълнителни столове, освен ако това не е изключително наложително.
На практика, не е забранено да дойдете с детска количка на събитието, но имайте предвид, че звукът е с много висока сила и това може сериозно да увреди слуха на Вашето дете.

Осигурен ли е безплатен достъп за деца?

Лица до 10 години включително (ненавършили 11г.) влизат безплатно, само ако са придружавани от родител с редовен билет. На влизане трябва да представите лична карта и билет за събитието. Ако нямате навършени 18 години, трябва да представите и декларация в 2 екземпляра, подписана от лицето което ви придружава. Декларации ще можете да попълните и на входа на събитието. Изтеглете декларацията от този линк.

Ще мога ли да се срещна лично с някоя банда?

В случай, че се организира Meet and Greet, ще уведомим незабавно всички фенове на началната страница на този сайт, както и в официалната ни Facebook страница.

Ще има ли отново къмпинг зона?

Работим по въпроса с осигуряването на комфортна къмпинг зона към фестивала. Следете официалната ни страница във Facebook, както и секция „Новини“ в настоящия сайт.

Имате ли нужда от доброволци?

Разчитахме на невероятна подкрепа от всички желаещи, които се включиха като доброволци през изминалите издания на Фестивала. Когато имаме отворена процедура по кандидатстване за доброволческа работа, ще информираме всички във Facebook и тук, на официалния ни уеб-сайт.

Осигурен ли е равен достъп за хора в неравностойно положение?

Стараем се да осигурим безпроблемно придвижване за всички фенове. В случай, че имате въпроси и препоръки, молим да се свържете с нас на посочените контакти по-долу.

Имам допълнителен въпрос/предложение. Как да се свържа с вас?

Пишете ни на info( at) hillsofrock.com или на официалната ни страница във Facebook – следим редовно всички коментари, мнения и въпроси.

Има ли място, на което не съм ви последвал?

Поддържаме официални профили във FacebookInstagram и YouTube – можеш да ни последваш още сега!