KATAKLYSM и SOILWORK със съвместен концерт в София на 20 април 2023

Канадските дет метъл ветерани KATAKLYSM и шведските мелодет машини SOILWORK се завръщат в България, но този път заедно.

Шоуто в София ще се състои на 20 април 2023 г. в зала Христо Ботев, а официален съпорт на турнето ще са WILDERUN.

Не са много групите, постигнали това, което KATAKLYSM са през дългата си кариера, но това, което наистина ги отличава от масата е, че имат реална визия за света и създават перфектен музикален пейзаж, с който да го опишат. Последният им албум „Unconquered“ вдъхва живот и нова енергия, въпреки сегашното хаотично състояние на света. Именно тази комбинация, заедно с безмилостната и органична способност на бандата да твори, са основната причина да изтръпваме, слушайки тяхната музика.

Още по-вълнуващо е, че ще ги видим заедно на една сцена с не по-малко разтърсващите SOILWORK, които се завръщат с дванадесетия си студиен албум – „Övergivenheten“. Тойпредставя групата в разцвета на силите й в точно тази фаза от живота ни, която е белязана от период от време, който вероятно никой на тази планета няма да забрави толкова бързо. Турнето на SOILWORK е в подкрепа на новия албум, който успяха да запишат по време на пандемията и очакваха с нетърпение възможността да го свирят пред публика. Барабанистът Bastian Thusgaard споделя, че не знае какво да очаква, когато отново излезе на сцена след толкова време на изолация.

За съжаление, на 14 септември т.г., дългогодишният китарист и текстописец на бандата David Andersson трагично ни напусна и така „Övergivenheten“ се превърна в последния албум, записан с него. Въпреки това SOILWORK заявиха, че няма да трепнат и ще продължат да дават свобода на своята креативност – от една страна да развиват и споделят личния си опит, а от друга – да служат на феновете си. Всеки им нужда от творчество и музика в живота си и каквото и да се случи, SOILWORK няма да стоят на едно място, а ще дават на феновете си това, което заслужават – истинска и неподправена музика.

Щастливи сме, че точно ние имаме възможност да предоставим сцена в България на тези уникални в стила си групи и нямаме търпение да разберем какво са ни подготвили.

Това, което можем да споделим в момента е, че очакваме анонсирането и на четвърта банда, която ще е специален гост на турнето. Следете!

Билети за концерта на KATAKLYSM и SOILWORK със съпорт WILDERUN на 20 април 2023 г. са вече в продажба в мрежата Bilet.bg (вкл. и магазини „На тъмно“), както и онлайн на www.sme.bilet.bg на цени от:

  • 40 лв. за първите 100 билета
  • 50 лв. след изчерпване на промо билетите и до 31.12.2022 г. вкл.
  • 60 лв. от 01.01.2023 г. до 19.04.2023 г. вкл.
  • 70 лв. в деня на концерта

* Деца до 10 год. възраст влизат без билет, но с придружител.

Остава една седмица до концерта на Ал Бано и Ромина Пауър в София
Концертът на KAMELOT е утре!