„Там имам толкова верни фенове, че София е задължително в маршрута ми“,
казва неостаряващата икона на класическия хеви метъл

U.D.O. се завръщат в България за концерт на 31 март 2024 г. в зала „Христо Ботев“, София!

Поговорката за шилото и торбата важи в пълна степен за нисичкия, набит и корав метъл от Вупертал, Германия, неслучайно наричан Малкия Генерал. На 71 г. Удо Диркшнайдер няма и грам намерение за отказване, а световното му турне Touchdown покрива и тази, и следващата година. За негова радост, буквално „железният“ му глас не помръдва с годините, а за наша – България е винаги дежурна спирка в турнетата му, като взаимната му любов с българските фенове е тотално устойчива на ръждата.

Шоуто на 31 март 2024 г. ще е наелектризирано с дори още повече заряд от последните му няколко визити (последно – миналата година). Първо, защото турнето промотира чисто нов албум, eдноименния Touchdown, излязъл в края на август 2023 г. и досега събрал доста позитивни отзиви от медии и публика. И второ, другата (вече малко стара) новина е, че след присъединяването си към Удо през пролетта на 2023 г. басистът на Accept Петер Балтес остана постоянен член на бандата. А това дава още една причина на феновете на желязната германска група да дойдат да видят и чуят актуалната формация със залп от нови парчета.

Добрата форма на бандата и високото ниво на албума (18-и поред!) личат и от солидната обиколка на Северна Америка (недотам типично за Удо), която ще включва 22 шоута в САЩ и Канада от 3 ноември до края на годината. Намигването към американския футбол е очевидно и от обложката, и от постера, както и от футболните екипи (и черни ленти под очите), облечени от германските метъли.

А конкретно за новите песни медиите пишат: “Разкъсващо, разтърсващо удоволствие и най-доброто нещо, което е пускал от много, много време. Истински тъчдаун! Удо звучи освежен и пълен с енергия, рифовете са заразяващи, а общото мощно звучене, близко до класическия Accept, ще изпълни душата на феновете!“   

И така, макар март догодина да изглежда сравнително далеч, чичо ни Удо е подготвил достатъчно железни причини да отидем, да го чуем и да го аплодираме още веднъж.

Очакваме включването и на специален гост, който ще бъде обявен допълнително.

Билети за концерта на U.D.O. на 31 март 2024 г. в зала „Христо Ботев“ са вече в продажба в мрежата Bilet.bg (вкл. касите на Fast Pay и магазини „На тъмно“), както и онлайн на www.sme.bilet.bg на цени от:

–              60 лв. промо за първите 100 билета

–              70 лв. след изчерпване на промо билетите и до 31.12.2023 г. вкл.

–              80 лв. от 01.01.2024 г. до 30.03.2024 г. вкл.

–              90 лв. в деня на концерта, като в случай че има останали налични, билети ще се продават и на касата на зала „Христо Ботев“

* Деца до 10 год. възраст влизат без билет, но с придружител.