Лос Анджелис, 15 октомври 2024 г.  — Sony Interactive Entertainment, RoadCo Entertainment, GEA Live and SOFIA MUSIC ENTERPRISES представят PlayStation: The Concert, революционно музикално събитие на живо, което дава сценичен живот на най-емблематичните саундтраци от света на видеоигрите. Със свръхмодерна продукция, това шоу съчетава завладяваща музика, най-новите визуални технологии и легендарни заглавия от видеоигрите в незабравимо преживяване.

PlayStation™ The Concert ще се проведе в „Арена 8888 София“ на 15 май 2025 година от 20 ч.
Билетите ще бъдат пуснати в продажба в петък, 18 октомври, в уебсайта на www.bilet.bg и на www.playstation.com/theconcert. Глобалното турне ще стартира с премиера на 15 април 2025 г. в Дъблин, Ирландия, преди да продължи в над 200 града в Европа, Обединеното кралство, САЩ и други.

PlayStation™ The Concert пренася феновете в епичните светове на God of War, The Last of Us, Ghost of Tsushima и Horizon — игри, които не само са пленили играчите, но и се отличават с впечатляващи и завладяващи саундтраци. С иновативни технологии и световнo ниво на продукция, феновете ще изпитат уникално сливане на многослойни визуални ефекти, обгръщащ звук и звезден състав, съчетаващ класически и модерни инструменти. Легендарните музикални теми на композитори като Густаво Сантаолала (The Last of Us), Йорис де Ман (Horizon), Илан Ешкери (Ghost of Tsushima) и Беър МакКрийри (God of War) ще достигнат нови висоти, предлагайки на феновете уникално и дълбоко потапящо концертно изживяване на живо.

Вече повече от три десетилетия PlayStation е на предния план на гейминга, поставяйки нови стандарти за иновации и доставяйки незабравими изживявания на милиони по целия свят. Игрите, представени в това турне — God of War, The Last of Us, Ghost of Tsushima и Horizon — не са просто заглавия, те са културни маркери, които са преоформили развлекателната индустрия. Сега, когато музиката от видеоигри влиза в световния фокус, PlayStation: The Concert е готов да пренапише представите за концертно изживяване. Това е повече от шоу – това е върховният концерт за видеоигри, който въплъщава иновативния дух на PlayStation и разширява границите на възможното.

За дати на турнето и повече информация, посетете www.playstation.com/theconcert и следвайте @PlayStation във Facebook, X и Instagram. Присъединете се към разговора с #PlayStationTheConcert.

Не пропускайте този уникален шанс да изживеете емблематичната музика от най-великите видеоигри в целия им блясък. Очаква се билетите да се разпродадат бързо, така че следете за повече подробности как да си осигурите място на това грандиозно събитие.

За Sony Interactive Entertainment
Sony Interactive Entertainment продължава да разширява границите на развлечението и иновациите, започвайки с пускането на оригиналния PlayStation в Япония през 1994 г. Днес ние продължаваме да предлагаме иновативни и вълнуващи изживявания на глобалната аудитория чрез нашата линия продукти и услуги PlayStation, които включват хардуер, определящ поколенията, пионерски мрежови услуги и награждавани игри. Със седалище в Сан Матео, Калифорния, с глобални функции в Калифорния, Лондон и Токио, и студия за разработка на игри по целия свят, част от PlayStation Studios, ние вярваме, че силата на играта е безгранична. Sony Interactive Entertainment е изцяло притежавано дъщерно дружество на Sony Group Corporation.

За GEA Live
От 2003 г. GEA Live осъществява иновативни проекти за забавления на живо в над 40 страни, утвърждавайки се като световен лидер в забавленията на място. GEA Live е работила с легенди като маестро Енио Мориконе и икони на музикалната индустрия като Джеймс Нютън Хауърд, Джорджо Мородер и Джордж Фентън. Техният портфейл включва кинотематични преживявания на живо и прожекции на големи филмови продукции като Спайдърмен, Мръсни танци, Кръстникът, Титаник, La La Land и други. Партньорствата им с известни студия и гиганти на интелектуалната собственост са изградили репутацията на GEA Live като доверен партньор в забавленията на място.

За RoadCo
RoadCo Entertainment, основана през 2020 г., е агенция за продуциране и дистрибуция, специализирана в забавления на живо. Партньорството между Sony Music Entertainment и независимите туринг предприемачи Стивън Линдзи и Брет Сирота представлява разнообразен списък от събития на живо, базирани на популярни марки и интелектуална собственост, както и напълно нови потапящи и интерактивни атракции за всички възрасти.