Имаме удоволствието да ви съобщим, че след шеметното шоу, което спретнаха миналата година заедно с Hypocrisy, гръцките дет метъл ветерани Septicflesh се завръщат в България за един по-специален концерт.

Шоуто ще се проведе на 17 февруари 2024 г. в клуб Joy Station по наша покана и не е част от турне на групата.

Главен герой на вечерта ще бъде актуалният албум на бандатаModern Primitive‘, който излезе през май миналата година.

Албум номер единадесет на групата, който е и първият им чрез Nuclear Blast, е не по-малко сложен в областта на композицията и лириката от предишните им творби. Но този път те се фокусират по-силно върху посланието и темата, която се засяга с музиката и стои зад нея.

„Заглавието е импулс за мислене, не е особено очевидно“, казва Sotiris Anunnaki V. С това бандата иска да насърчи хората да мислят и да разгледат по-отблизо мотивите, които Septicflesh разглеждат. „Това обаче не трябва да изненадва феновете, които са запознати с нашата музика от известно време,“ казва Сотирис с усмивка. „Ние предоставяме на нашите слушатели толкова много храна за размисъл в музикално и текстово отношение, че не би трябвало да е трудно за тях да уловят уликите в по-голяма картина.“

Това, което е забележително при Septicflesh и далеч не е правило, е приемствеността и надграждането при всеки следващ албум. Винаги са включвали лирични елементи, които се основават на противоположности. Например, идеята за рая и ада, доброто и злото или развитието и унищожението, често е била метафоричен образ на послание в текстовете на групата. Тези социални теми се засягат и в Modern Primitive и дори отчасти се подходи критично към тях.

„Чувствам, че носим отговорност“, казва Сотирис. „Ние не сме група, която се занимава само с теми като цивилизация, по-нататъшно развитие и разрушение, но също така се приемаме като мислители: всичко, което оставя силно впечатление у нас, намира своето място в нашата музика. Това е съвсем естествено, особено във времена като тези, които са толкова трудни за всички нас.”

Очакваме с нетърпение датата 17 февруари, за да можем да чуем повече от тази творба на живо, както и класически стари парчета.

Билети за концерта на Septicflesh на 17.02.2024 г. в клуб Joy Station са в продажба в мрежата на Bilet.bg (вкл. касите на Fast Pay и магазини „На тъмно“), касите на магазини „Фантастико“, както и онлайн на https://sme.bilet.bg/ на цени от:

–           50 лв. промо за първите 50 билета, закупени от мрежата на Bilet.bg

–           60 лв. до деня на концерта

–           70 лв. в деня на концерта

* Деца до 10 год. възраст влизат без билет, но с придружител