Шведските симфометъл легенди Therion решиха да добавят и София в предстоящото си турне Leviathan Tour 2024 в подкрепа на трилогията ‘Leviathan’.

Датата е 6 февруари 2024 г., а мястото – клуб Joy Station.

След като турнето им през 2022 г. се наложи да бъде отменено, а с това и концерта им в България, Therion решиха да компенсират българските си фенове и добавиха шоуто у нас буквално в последния момент. Това е първото им европейско турне от 2018-та насам и по техни думи след тази обиколка бандата ще прекрати с изявите на нашия контитент, като е много вероятно това да е последния им концерт във всеки един от градовете, които ще посетят.

С повече от 35 години история зад гърба си, групата начело с Christofer Johnsson е една от първите, които още през 90-те започват да комбинират метъл със симфонични и оркестрални елементи и се смятат за едни от основателите на симфоничния метъл днес.

Сега Therion продължават своето наследство като издават трета част от трилогията ‘Leviathan’. Албумът ‘Leviathan III’ се появи на бял свят преди само 2 седмици чрез Napalm Records. С него групата се отправя на многостранно и съчетаващо стилове музикално пътешествие, формирано от фундаменталната линия на своите предшественици ‘Leviathan’ и ‘Leviathan II’.

Концертът на Therion в София ще бъде открит от групата на талантливата Tsena Koev. Бандата ще представи песни от първия й албум – “Emotions in a Jar”, както и парчета от все още неиздадения “Storm in Human Form”, който официално ще излезе през 2024 година.

Билети за концерта на Therion на 06.02.2024 г. в клуб Joy Station са в продажба в мрежата на Bilet.bg (вкл. касите на Fast Pay и магазини „На тъмно“), касите на магазини „Фантастико“, както и онлайн на https://sme.bilet.bg/ на цени от:

–           50 лв. за правостоящи

–           70 лв. за седящи в обособена VIP зона

* В случай че има останали налични, билети ще се продават и в деня на концерта на касата на клуба на цена от 60 лв. за правостоящи. Цената за VIP зоната остава непроменена.

** Деца до 10 год. възраст влизат без билет, но с придружител